Search

Valokuituliittymä

Keskikaistan kuituliittymä on jokaisen kotitalouden perusliittymä nyt ja tulevaisuudessa.

Luotettava ja nopea kuituliittymä moninkertaistaa mahdollisuuksia ja palvelutarjontaa. Käyttäjän on esim. mahdollista saada liittymäänsä useita televisiokanavia ja elokuvavuokrauspalveluita teräväpiirtona. Valokuituliittymät mahdollistavat alueen elinvoimaisuuden, asuttavuuden sekä tehokkaan etätyön.

Kysy ja varmista oman liittymäsi hinta Keskikaistalta, puh 045 125 7789

VALOKUITU, MITÄ SE ON?

Valokuitu on ohut, lasista valmistettu valoa johtava kuitu, jonka avulla voidaan lähettää dataa nopeasti ja tasalaatuisesti. Valokuitu on tällä hetkellä olevista tiedonsiirron tavoista toimintavarmin, nopein, ekologisesti kestävin ja kustannustehokkain. Tiedonsiirtokyky on huomattavasti parempi kuparikaapeleihin verrattuna. Valokuitu ei johda sähköä, ei säteile ympäristöön ja sen ylläpito on edullista ja käyttö turvallista.

Valokuitu on häiriötön ja huoleton kodin kiinteä nettiyhteys, joka on selkeästi nopein verrattuna muihin yhteyksiin. Yhdellä valokuituliittymällä voidaan tarjota kodin kaikkiin älylaitteisiin toimivat ja laadukkaat yhteydet, joilla voit tehdä etätöitä huoletta tai katsoa sujuvasti suoratoistopalveluita. Valokuitu mahdollistaa myös suurien tiedostojen, kuvien ja videoiden käsittelyn. Luotettava ja nopea valokuituliittymä moninkertaistaa mahdollisuuksia ja palvelutarjontaa. Käyttäjän on esimerkiksi mahdollista saada liittymäänsä useita televisiokanavia ja elokuvavuokrauspalveluita teräväpiirtona. Valokuituyhteys korvaa niin perinteisen puhelin- ja nettiyhteyden kuin kaapeli-, antenni- ja satelliittitelevision.

FTTH – Kuitu kotiin video

MIKSI VALOKUITU?

Laajakaistayhteys on nykykodissa yhtä tärkeä perustoiminto kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Sen avulla voi olla yhteydessä ympäröivään maailmaan ja käyttää jatkuvasti monipuolistuvia sähköisiä palveluita. Valokuituyhteys on paitsi huippunopea, myös toimintavarma. Valokuitu mahdollistaa myös useiden palveluiden välittämisen samaa yhteyttä hyödyntäen.

Mobiiliratkaisuihin verrattuna kiinteän valokuituliittymän kapasiteetti on ylivertainen ja sen käyttöikä on pitkä. 5G-verkko vaatii kattavan valokuituverkon, jossa tukiasemia on tiheästi, jolloin päästään luvattuihin huippunopeuksiin. Ilman valokuituverkkoa ei siis ole 5G verkkoakaan. 

Valokuitu on vastuullisen kuluttajan valinta, sillä se on tiedonsiirtomuodoista kaikkein vähiten ympäristöä rasittava tapa päästä verkkoon. Keskikaistan valokuituliittymä on hyvä sijoitus, sillä laadukkaat tietoliikenneyhteydet nostavat asunnon ja kiinteistön arvoa. 

Mitä nopeasta netistä hyötyy?

MITEN SAAN VALOKUIDUN KOTIINI?

Valokuitu toimitetaan kotiisi kaapelilla, joka kaivetaan maan alle. Tontin reunalta talon ulkoseinustalle kaivetaan kapea ura valokuitukaapelia varten ja sen jälkeen asennetaan kotipäätelaite ja viimeistellään pihan jälkityöt ja talon ulkoseinustan asennustyöt.  

Jos alueellasi on jo valokuitu saatavilla tai kotonasi on valokuituvalmius, voit saada kuidun nopeastikin. Mikäli alueellasi ei ole vielä valokuituverkkoa, se rakennetaan, kun mahdollisimman moni asuinalueen asukas tilaa valokuituliittymän. Valokuituliittymien rakentaminen tapahtuu kesä- ja syksyaikaan, kun kaivutyöt on mahdollista tehdä. 

Kuitukaapelin asentaminen

MIHIN HINTAAN?

Yksittäisen liittymän toteuttamiseen vaikuttaa runkoverkon sijainti. Alueellinen rakentamispäätös tehdään kiinnostuksen mukaan. 

Valokuidun hinta koostuu maatöiden, laitteiden ja kytkennän kokonaisuudesta. Edullisimmaksi liittymä tulee, kun liittyjiä on useampi kerrallaan. Tee siksi päätös kuituverkkoon liittymisestä ajoissa. Kaivinkone kulkee kiinteistösi ohi vain kerran. Myöhemmin yksittäisen kiinteistön liittäminen verkkoon tulee kalliimmaksi. 

Kartoitamme alueita rakentamisen osalta jatkuvasti, joten kannattaa pyytää tarjous!

Yhden yksittäisen liittymän toteutus on perushinnaltaan 1990 €. 

Mikäli samalta alueelta on useampia kiinnostuneita, ottakaa yhteyttä ja pyytäkää tarjous.