Search

Usein kysyttyä

Mikä on Keskikaista?

Vastaus: Osuuskunta Keskikaista suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää optista kuituverkkoa Kokkolan sekä Kannuksen kylissä ja taajamissa sekä tarjoaa internet palveluja. Yhteistyössä Kaustisen seutukunnan, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän kanssa Keskikaista rakentaa koko maakunnan kattavaa valokuituverkkoa Keski-Pohjanmaalla. Keskikaista rakentaa yhteydet kotiin asti (FTTH).

Mikä on valokuitu?

Vastaus: Valokuitu on ohutta, puhdasta lasia, joka mahdollistaa erittäin nopean ja luotettavan tiedonsiirron. Se on ympäristöystävällinen ja luotettava, sekä vastaa koko perheen nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Kuituliittymä on pitkäikäinen investointi, jonka kautta saadaan kiinteistöihin samanaikaisesti televisio-, internet- ym. palvelut. Kuituliittymä onkin jokaisen kotitalouden perusliittymä nyt ja tulevaisuudessa. Nopea kuituliittymä on tiedonsiirtotekniikkana ylivertainen. Valokuituliittymät mahdollistavat maaseudun elinvoimaisuuden, asuttavuuden sekä tehokkaan etätyön. Kuituliittymä myös lisää asunnon houkuttelevuutta myyntitilanteessa. 


Miten valokuidun rakentaminen toteutetaan?
Mitä valokuitu maksaa?

Vastaus: Valokuidun hinta koostuu maatöiden, laitteiden ja kytkennän kokonaisuudesta. Yksittäisen liittymän hinta on 1990 eur (sisältää jäsenyyden). Hintaan vaikuttaa yhteisrakentaminen, hanketuet tai alueelle rakennettavien liittymien määrä. 

 

 

Mikä on valokuidun toimitusaika?

Vastaus: Osuuskunta pyrkii ensisijaisesti rakentamaan valokuituliittymän kuluvan rakentamiskauden aikana (kevät – syksy, kun maassa ei ole routaa). Keskikaista sitoutuu toimittamaan laajakaistaliittymän 18 kuukauden sisällä, ellei sopimuksessa ole kirjallisesti toisin sovittu. 


male-2506813_1920
Olen tehnyt liittymäsopimuksen, milloin liittymä maksetaan?

Vastaus: Liittymä laskutetaan kun valokuituyhteys on asennettu.

 

Onko liittymän hinnassa arvonlisävero?

Vastaus: Liittymäosuus ja jäsenosuus ovat arvonlisäverottomia koska ne ovat siirto- ja palautuskelpoisia.

 

Saako liittymämaksusta kotitalousvähennystä?
calculation-1889005_1920

Vastaus: Liittymäosuus on siirto- ja palautuskelpoista. Tämän vuoksi verottaja ei myönnä kotitalousvähennystä.

 

Miten toimin jos haluan nostaa nopeutta?

Vastaus: Keskikaistan perusnopeus on 100/100M. Mikäli haluat nostaa nopeutta, ota yhteyttä myyntiin joko sähköpostitse myynti@keskikaista.fi tai puhelimitse 045 7838 1030 (tai 045 125 7789). Tarjoamme kotitalouksille 300/300M ja 1G/1G nopeuksia. Yrityksille on tarjolla vieläkin enemmän vauhtia, joten ole yhteydessä Keskikaistaan.

 

white-male-1871370_1920
Miten saan TV-palvelut?

Vastaus: TV-palvelut voi tilata suoraan Keskikaistalta. Tutustu Keskikaista TV palveluun: https://keskikaista.fi/palvelut/keskikaista-tv/  

Hinnaston ja kanavapaketit löydät täältä: https://keskikaista.fi/IPTV_hinnasto.pdf

Olen myymässä kiinteistöäni. Miten toimitaan valokuituliittymän kanssa?

Vastaus: Valokuituliittymä tulee siirtää kiinteistön myynnin yhteydessä uudelle omistajalle erillisellä siirtosopimuksella. Apua täyttämiseen saa henkilökunnalta.