Search

Usein kysyttyä

Mikä on Keskikaista?

Vastaus: Osuuskunta Keskikaista suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää optista kuituverkkoa Kokkolan sekä Kannuksen kylissä ja taajamissa sekä tarjoaa internet palveluja. Yhteistyössä Kaustisen seutukunnan, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän kanssa Keskikaista rakentaa koko maakunnan kattavaa valokuituverkkoa Keski-Pohjanmaalla. Keskikaista rakentaa yhteydet kotiin asti (FTTH).

Mikä on valokuitu?
computer-4674870_1920-2

Vastaus: Valokuitu on ohutta, puhdasta lasia, joka mahdollistaa erittäin nopean ja luotettavan tiedonsiirron. Se on ympäristöystävällinen ja luotettava, sekä vastaa koko perheen nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Kuituliittymä on pitkäikäinen investointi, jonka kautta saadaan kiinteistöihin samanaikaisesti televisio-, internet- ym. palvelut. Kuituliittymä onkin jokaisen kotitalouden perusliittymä nyt ja tulevaisuudessa. Nopea kuituliittymä on tiedonsiirtotekniikkana ylivertainen. Valokuituliittymät mahdollistavat maaseudun elinvoimaisuuden, asuttavuuden sekä tehokkaan etätyön. Kuituliittymä myös lisää asunnon houkuttelevuutta myyntitilanteessa. 

Miten valokuidun rakentaminen toteutetaan?
Miten saan TV-palvelut?

Vastaus: TV-palvelut voi tilata suoraan palveluntarjoajalta. Keskikaistan etusivuilla https://keskikaista.fi/ on linkit mm. JNT:n ja Maxivisionin sivuille. Maxivisionin linkin kautta Keskikaistan asiakkaat saavat palvelun etuhintaan. Palvelujen käyttöönotto vaatii palveluntarjoajan digiboksin.

Olen myymässä kiinteistöäni. Miten toimitaan valokuituliittymän kanssa?

Vastaus: Valokuituliittymä tulee siirtää kiinteistön myynnin yhteydessä uudelle omistajalle erillisellä siirtosopimuksella. Apua täyttämiseen saa henkilökunnalta.